Steigerdoek XL

Voor dit pand aan de Beekstraat in Apeldoorn bedacht ik een verzameling gelijksoortige wezens, elk met een eigen kern. Die kern bestaat steeds uit twee delen. Een bloem of plant die het natuurlijke vertegenwoordigt: dat wat gegeven is. En een geometrische figuur die het kunstmatige symboliseert: dat wat mensen daarmee doen. De wezens vormen samen een golvend geheel waarin iedereen automatisch & onvermijdelijk met elkaar verbonden is. De diagonale lijnen laten zien dat ze daarbinnen zelf kunnen kiezen met wie ze zich actief inlaten. Zo verbeeldt dit werk verbinding als het vertalen van het natuurlijke naar het kunstmatige. Maar ook als iets wat je zowel alleen als samen doet.

P.S. Als je op de kop kijkt blijken de wezens ook waterdruppels te zijn: een verwijzing naar de naast dit pand gelegen Apeldoornse Grift & stadsoase.

Gemaakt onder de vlag van De Communicatie Cowboys in opdracht van de Apeldoornse bedrijven Ultimate Workspace & Kleverwal schilderwerken. Voor de vormgeving heb ik samengewerkt met Brian Lutgendorff.