Eline van de Ridder – Kunstenaar

Kerklaan Apeldoorn

Waar kijk je naar?
Je ziet de linker- en rechterhelft van een menselijk brein, doorweven met een labyrint. Zo verbeeldt dit werk het proces van transformatie waarin je de kwaliteiten van beide hersenhelften moet laten samenwerken om tot een goede uitkomst te komen. In dit proces krijg je bovendien te maken met omstandigheden die zijn gegeven en factoren die je naar je hand kunt zetten. De combinatie van hoekige en ronde lijnen verwijst hiernaar.
Maar.. het werk verbeeldt ook twee breinen die elkaar aanvullen: dat van de grondleggers van het bedrijf voor wie we dit werk mochten maken. Onder het label ‘Cityside’ maakten zij al veel panden in NL weer betekenisvol. Nu gaan zij verder onder de naam Grehamer & Company en geven een aantal markante locaties in Apeldoorn weer een nieuwe bestemming. Gemaakt vanuit De Communicatie Cowboys, samen met vormgever Ilse Bouman.

Kerklaan Apeldoorn

Waar kijk je naar?
Op een bouwhek communiceer je als bedrijf natuurlijk wie je bent, wat je doet en met wie. Je onderscheiden doe je met de manier waarop je dat doet! Dit werk voor Grehamer & Company is geïnspireerd op het thema ‘Transformatie’, want dat is waar dit bedrijf voor staat. En door de liefde voor kunst van de eigenaren. Er zijn elementen uit bestaande kunstwerken genomen, deze veranderd en met elkaar gecombineerd. Zo ontstaat een galerij aan beelden die losjes verwijzen naar de sociëteit, het restaurant en de kegelbaan die hier straks gevestigd zijn. Een prachtige opdracht waar ik vanuit De Communicatie Cowboys met veel plezier aan heb gewerk, samen met vormgever Ilse Bouman.


Op de hoogte blijven? Volg mijn werk op social media, via de buttons op deze site! Meer weten? mail@elinevanderidder.nl