Eline van de Ridder – Kunstenaar

Beekstraat Apeldoorn

Waar kijk je naar?
Voor een pand aan de Beekstraat in Apeldoorn bedacht ik een verzameling gelijksoortige wezens, elk met een eigen kern. Die kern bestaat steeds uit twee delen. Een bloem of plant die het natuurlijke vertegenwoordigt: dat wat gegeven is. En een geometrische figuur die het kunstmatige symboliseert: dat wat mensen daarmee doen. De wezens vormen samen een golvend geheel waarin iedereen automatisch & onvermijdelijk met elkaar verbonden is. De diagonale lijnen laten zien dat ze daarbinnen zelf kunnen kiezen met wie ze zich actief inlaten. Zo verbeeldt dit werk verbinding als het vertalen van het natuurlijke naar het kunstmatige. Maar ook als iets wat je zowel alleen als samen doet.

P.S. Als je op de kop kijkt blijken de wezens ook waterdruppels te zijn: een verwijzing naar de naast dit pand gelegen Apeldoornse Grift & stadsoase.

Gemaakt onder de vlag van De Communicatie Cowboys in opdracht van de Apeldoornse bedrijven Ultimate Workspace & Kleverwal schilderwerken. Voor de vormgeving heb ik samengewerkt met Brian Lutgendorff.


Stadsring Amersfoort

Waar kijk je naar?
Een zwerm vogels vliegt een ei in om daar, na een flinke vuurdoop, als herboren uit tevoorschijn te komen. Met nieuwe kleuren, vormen en energie. Zo verbeeldt dit tijdelijke kunstwerk het thema transformatie. Gemaakt voor De Communicatie Cowboys, samen met vormgever Ilse Bouman in opdracht van Grehamer & Company. Zij maken dit kantoorpand aan de Stadsring in Amersfoort opnieuw betekenisvol door het om te bouwen tot appartementencomplex.


Regentesselaan Apeldoorn

Waar kijk je naar?
Hoe verbeeld je een mooie zakendeal zonder dat het plat wordt? In wezen gaat het bij een overeenkomst om mensen en belangen die elkaar vinden. Voor dit ontwerp van De Communicatie Cowboys voor Ultimate liet ik mij dan ook inspireren door een neuraal netwerk, dat onze zenuwcellen verbindt. Een dynamisch proces waarin steeds nieuwe mogelijkheden ontstaan. En natuurlijk vormde dit doek ook een mooie gelegenheid om de partners van Ultimate even in ’t zonnetje te zetten! Zo gaan kunst & commercie hand in hand.. Voor dit ontwerp heb ik samengewerkt met vormgever Ilse Bouman.


Op de hoogte blijven? Volg mijn werk op social media, via de buttons op deze site. Meer info via mail@elinevanderidder.nl